De Burcht te Breda

 In Projecten

In 2010 is Van den Bos Vastgoed gestart met de planvorming voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Burcht te Breda. Het wijkwinkelcentrum omvat in de oude situatie circa 5.500 m² winkelruimte. Het centrum is deels overdekt, maar niet afsluitbaar en de structuur is ernstig verouderd. De supermarkten zijn te klein van omvang voor het aanbieden van een compleet assortiment. Bovendien maken de supermarkten geen geïntegreerd onderdeel uit van het winkelcentrum. Als gevolg hiervan doet circa 60% van de supermarktbezoekers de rest van het winkelcentrum niet aan. Hierdoor blijven de omzetten van de overige (veelal zelfstandig) ondernemers achter.

Het door Van den Bos Vastgoed opgestelde plan is even simpel als doeltreffend. De bestaande winkelstraat langs het merendeel van de winkels wordt als hoofdwinkelas aangewezen en door het gehele winkelcentrum doorgetrokken. Vervolgens worden de beide supermarkten tot 180° gedraaid, zodat ook deze aan de hoofdwinkelas hun entree krijgen. Beide supermarkten worden vergroot van minder dan 1.000 m² naar meer dan 1.500 m². Verder wordt er nog 1.500 m² overige winkelruimte toegevoegd. Door de entrees te voorzien van elektrische schuifdeuren ontstaat een afsluitbaar winkelcentrum met een aangenaam verblijfsklimaat.

De integratie van beide supermarkten leidt tot een verhoging van het aantal bezoekers in de passage van het winkelcentrum met 150%. Tel daarbij op de uitbreiding van het winkelcentrum met 1.500 m² voor speciaalzaken om de branchering te completeren en het succes is gegarandeerd.

Naast de planvorming heeft Van den Bos Vastgoed BV zorg gedragen voor de onderhandelingen met alle huurders, de ondernemersvereniging, omwonenden, verhuurder/eigenaar en de Gemeente Breda alsmede de aansturing van de architect.

In oktober 2013 is gestart met de daadwerkelijke verbouw. Naar verwachting wordt het winkelcentrum vóór de bouwvak 2014 opgeleverd.

Momenteel worden de laatst beschikbare winkelunits verhuurd.

3

1

4

2

Meest recente berichten
Contact

Stuur ons een bericht en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt